Piękna, prosta w wykonaniu i efektowna dekoracja hand-made. Idealna nie tylko na Święta, ale także na każdy inny zimowy dzień, który chcemy sobie umilić. Szczególnie taki, w który tęsknimy za prawdziwymi płatkami śniegu..
Składniki:
100g ciemnej czekolady
cukrowe płatki śniegu
100g ciemnej czekolady
cukrowe płatki śniegu
1. Wrzucić czekoladę do garnka i roztopić, mieszając.
2. Przygotować nóż do masła, wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
3. Nóż maczać w roztopionej czekoladzie i za jego pomocą „malować” drzewka na papierze – muszą być dość grube, aby przy zdejmowaniu ich z papieru, nie rozpadły się.
4. Dekorować drzewka cukrowymi płatkami śniegu.
5. Odstawić do ostygnięcia.
6. Gdy drzewka ostygną, delikatnie zdejmować je z papieru do pieczenia (ja podważałam je pod papierem, za pomocą palców) i dekorować nimi nasze wypieki.
Gratuluję pomysłu!
OdpowiedzUsuń